domača pridelava

Kako privarčevati pri nakupih hrane: 10 učinkovitih nasvetov, ki delujejo
02. 07. 2025 03.22Odkrijte 10 preverjenih načinov, kako prihraniti denar pri vsakodnevnih nakupih hrane – od načrtovanja obrokov do pametnega izkoriščanja popustov in lokalnih virov.

Prednosti domače pridelave sadja in zelenjave: zakaj se mini samooskrba res splača
04. 06. 2025 03.33Domača pridelava sadja in zelenjave prinaša svežino, prihranek in večjo varnost hrane. Odkrijte, zakaj se mini samooskrba splača – tudi brez vrta!

Jajca in maslo pred letošnjo veliko nočjo dražji
16. 04. 2025 15.11Bliža se velika noč, z njo pa so tesno povezani tudi pirhi. Leta 2023 je bila stopnja samooskrbe z jajci v Sloveniji 90-odstotna, kokoši so jih v povprečju znesle 900.000 na dan, navajajo na Sursu. Jajca so bila letošnjega marca za 1,4 odstotka dražja kot lani. Za 12,6 odstotka je bilo dražje maslo, cenejši pa so bili moka, mleko in sladkor.

Nekoč smo bili že samooskrbni, danes pridelamo premalo hrane
29. 03. 2022 05.00Slovenec je v letu 2020 pojedel povprečno 119 kilogramov zelenjave, 116 kilogramov žit, 88 kilogramov mesa, 84 kilogramov svežega sadja, 64 kilogramov krompirja, 10 kilogramov jajc, pet kilogramov riža in malo manj kot kilogram medu, kažejo podatki Statističnega urada. Veliko hrane smo morali uvoziti, saj je doma ne pridelamo dovolj.

Petčlanska družina o tem, koliko denarja namenijo za hrano
17. 11. 2021 08.21Znesek je med drugim odvisen od meseca, od samooskrbe in nihanja (sezonskih) cen, pa tudi, ali otroci hodijo v šolo in vrtec.

Domači gosti zdaj odkrivajo tisto, kar so tuji vedeli že dolga leta – naša hrana je vrhunska
28. 07. 2020 08.09V času epidemije se je v Sloveniji pokazalo, kako pomembna je samooskrba oz. živilsko predelovalna industrija pri preskrbi Slovencev s hrano.