turizem

Hrvati še kar vztrajajo: napovedali teden ugodnosti za turiste
08. 10. 2020 14.01Na hrvaškem ministrstvu za turizem in šport so danes predstavili projekt Teden počitnic se splača, med katerim bodo od 16. do 25. oktobra 2020 domačim in tujim gostom ponudili različne turistične storitve s 50-odstotnimi popusti. Na spletni strani projekta so objavili skoraj 300 različnih turističnih ponudb po ugodnejših cenah.

Znova priznanje za Bled
07. 10. 2020 16.24Lonely Planet je uvrstil Bled med 10 nepozabnih svetovnih doživetij!

Počitnice na Baliju: brezplačno za 4400 vplivnežev
29. 09. 2020 14.04Sedaj, ko je turizem po vsem svetu močno upadel, se je treba domisliti inovativnih načinov za privabljanje domačih in tujih gostov. Na Baliju vedo, kako se boriti za turiste.

Uspešen projekt se iz Slovenije širi na druge trge
25. 09. 2020 08.30V Sloveniji smo še enkrat dokazali, da v krizi znamo stopiti skupaj. Ker je projekt Okvir pomoči tako uspešen, se je začel širiti tudi na druge trge.

Še ena žrtev pandemije
18. 09. 2020 08.41Nova Zelandija je zaradi pandemije novega koronavirusa v recesiji.

Gostinci proti zapiranju gostinskih obratov po 22. uri
16. 09. 2020 15.12Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS je na nogah. Odločno nasprotuje zapiranju gostinskih obratov po 22. uri, kar naj bi predlagala svetovalna skupina za zajezitev širjenja koronavirusnih okužb. Gostinci opozarjajo, da bi z dodatnimi omejitvami delovnega časa še poslabšali že tako težek položaj v gostinstvu in turizmu.

Hrvaški turizem: rezultati precej boljši od napovedi
11. 09. 2020 14.51Hrvaški turizem je v prvih osmih mesecih na približno polovici lanskih rezultatov. Slovenci so po nočitvah na drugem mestu.

Slovensko kmetijstvo na preizkušnji: sedaj je ključni trenutek za povečanje učinkovitosti in odpornosti proizvodnje
25. 08. 2020 06.00Ko je bila razglašena pandemija v svetu in epidemija v Sloveniji, je bila prva misel marsikoga, ali je naša država pripravljena na morebitne izpade dobave hrane, še posebej zelenjave in sadja. Pristojno ministrstvo je nemudoma mirilo, da imamo v državi dovolj zalog hrane, a da se lahko zgodi, da kakšnega izdelka občasno ne bo na trgovskih policah. Takrat smo se vsi začeli zavedati, kako pomembna je samooskrba.

Bi bilo smiselno podaljšati možnost unovčevanja bonov do naslednje pomladi?
11. 08. 2020 11.05Skupna vrednost turističnih bonov, s katerimi rešujemo slovenski turizem, znaša 356.858.450 evrov. Do 9. avgusta letos so upravičenci deloma ali v celoti unovčili bone v vrednosti 49,71 milijona evrov. Glede na to, da je že avgust, da se približuje jesen, ki prinaša negotovo epidemiološko sliko, je vprašanje, ali bomo lahko do konca leta unovčili vse bone.

Turizem v Sloveniji: lani nam je šlo odlično, nato pa ...
05. 08. 2020 10.57Slovenski turizem je lahko ponosen na lanske rezultate.

Turisti na Hrvaškem: največ Nemcev, sledijo Slovenci
03. 08. 2020 15.09Na Hrvaškem so julija zabeležili 18,6 milijona nočitev, od tega so jih 3,44 milijona ustvarili slovenski gosti. To je za 12 odstotkov manj kot lanskega julija.

#OkvirPomoči: Prihodki so čez noč upadli
31. 07. 2020 08.09Kmetijstvo se med karanteno zaradi epidemije koronavirusa ni smelo ustaviti, saj je morala biti zagotovljena nemotena oskrba s hrano. Zato je morda kar težko razumeti, kako velike težave so imela podjetja v tej panogi.

Domači gosti zdaj odkrivajo tisto, kar so tuji vedeli že dolga leta – naša hrana je vrhunska
28. 07. 2020 08.09V času epidemije se je v Sloveniji pokazalo, kako pomembna je samooskrba oz. živilsko predelovalna industrija pri preskrbi Slovencev s hrano.

Med tujimi turisti največ turistov iz Nemčije
24. 07. 2020 11.3367 odstotkov vseh turističnih prenočitev v prvem poletnem mesecu 2020 so ustvarili domači turisti.

"Tudi mi smo unovčili bone. No, vsaj njihov manjši del"
23. 07. 2020 13.20Tudi mi smo prejšnji vikend prvič unovčili turistične bone. No, vsaj večino mojega bona, medtem ko v celoti ostaja možev bon in boni treh otrok, torej 350 evrov plus še mojih preostalih 30, kar je skupno še 380 evrov za ponudnike nastanitev v Sloveniji. Če mene vprašate, precej davkoplačevalskega denarja za petčlansko družino.

Ladjo Galeb, na kateri je Tito gostil številne pomembneže, odpeljali na obnovo
23. 07. 2020 08.43Titova ladja Galeb, ki je sedaj zaščitena kulturna dediščina Republike Hrvaške, je končno dočakala obnovo. Z ladjo imajo reške oblasti veliko načrtov.

Apartma nižje kategorije, nočitev pa stane 120 evrov
21. 07. 2020 09.33Številni se sprašujejo, kako lahko nočitev v apartmaju nižje kategorije stane kar 120 evrov.

Država, ki beleži kar 92-odstotni upad turističnega obiska
17. 07. 2020 14.55Slovenija je uvrstila Črno goro na rdeči seznam. Tam beležijo katastrofalen padec turističnega obiska.

Velika planina: kje parkirati in koliko stane?
17. 07. 2020 09.04Velika planina je priljubljena destinacija, ki je te dni znova dobro obiskana. Če se tudi vi odpravljate tja, potem preverite, kje boste parkirali in koliko vas bo to stalo. Da, na Veliki planini so uvedli plačljivo parkiranje na označenih parkiriščih.

Menjava denarja na Hrvaškem: 'To je sramota za vse nas'
15. 07. 2020 06.50Tudi domačini niso zadovoljni z ravnanjem ene od verig hrvaških menjalnic. Menijo, da gre za sramotno početje, ki škodi ugledu vseh.

Varčevala, da bi dopust preživela v Splitu. Nato je prišel virus
14. 07. 2020 10.05Zaradi pandemije novega koronavirusa se je odločila za korenito spremembo načrta.

Osem ur z masko, v vročini in ves čas v gibanju. Te dni ni tako enostavno delati v gostinstvu
14. 07. 2020 05.44Ko je v Sloveniji izbruhnil novi koronavirus in so pristojni razglasili epidemijo, so bili gostinski lokali med prvimi, ki so morali zapreti svoja vrata. Lastniki in zaposleni so se soočili z izgubo prihodkov. Zdaj, ko so končno spet zagnali posel, pa s strahom spremljajo, kako se v Sloveniji veča število okuženih. Kaj se bo zgodilo, sprašujejo, a nekega končnega odgovora ni, saj se razmere spreminjajo iz dneva v dan.

Nemci o hrvaškem turizmu
10. 07. 2020 12.44Nemška novinarka je obiskala Hrvaško in preverila, kako tam upoštevajo ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

#OkvirPomoči: Gostje so odšli, ostali so stroški in delo
10. 07. 2020 07.45Posledice koronavirusa čutimo po vsej Sloveniji, tako v urbanih naseljih kot na podeželju. Med dejavnosti, ki so najbolj prizadete, zagotovo sodita gostinstvo in turizem. Popoln upad povpraševanja je prizadel tudi turistične kmetije. Obiskali smo eno takih, prleško kmetijo Frank-Ozmec, kamor se najzvestejši gostje vračajo že skoraj štiri desetletja. K blažitvi težav jim bo v veliko pomoč projekt #OkvirPomoči, ki smo ga s partnerji zasnovali v NLB, da bi podjetnikom priskočili na pomoč pri reševanju posledic koronakrize.

Ali je potovanje na Hrvaško res nujno?
08. 07. 2020 09.21Vsako leto se Slovenci množično odpravijo na dopust na Hrvaško. Vladni govorec državljane poziva, naj razmislijo, ali je potovanje tja res nujno.

Odpoved potovanja v državo, ki je na rumenem seznamu: da ali ne?
03. 07. 2020 14.21Agencije ne odpovedujejo potovanj v države z rumenega seznama. Kaj to pomeni za tiste, ki so potovanje že plačali, a so se sedaj odločili, da v državo, ki je na rumenem seznamu, ne želijo potovati?

#OkvirPomoči: Zaupanje v krizi pomeni veliko
03. 07. 2020 07.41Vesna Fabjan Bremec je vodenje družinskega posla prehranskih dopolnil na osnovi ekološkega medu prevzela po očetovi smrti leta 2012. V družinskem podjetju je veliko sodelovala vse do zaključka študija kemijskega inženirstva, po tem pa se je odločila za svojo pot.

Furs svetuje, kateri bon najprej unovčiti - preneseni ali lastni
01. 07. 2020 14.08Kako ravnati, če imate svoje turistične bone in podarjene? Katerega najprej uporabiti?

Ves čas smo pred nosom imeli tisto, kar smo iskali
30. 06. 2020 10.49Banka Slovenije opozarja, da bi lahko Slovenija izgubila turistične prihodke od tujih gostov v višini od 550 do 830 milijonov evrov. Kako bi lahko pomagali Slovenci?

#OkvirPomoči: V večjo investicijo kljub koroni
26. 06. 2020 05.45Marina Marič prihaja iz podjetniške družine, ki v Prekmurju upravlja večkrat nagrajeno gostilno Marič Sebeborci. V družinskem podjetju je delala tudi Marina, vendar si je od nekdaj želela ustvariti svojo podjetniško zgodbo. Njena strast so sladke jedi, ki so tudi postale rdeča nit njenega podjetniškega ustvarjanja.